Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на гориво?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от WhitePower
    минава кам 2к в ненатоварно и кам 3К натоварено ( на месец )
    Аз пък незнам ти да имаш 1.6 така че си трай с тая газова печка
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз ако напиша къв ми седмичният километраж, после няма да има с кого да си говоря тука (всичко живо ще загине от смях). Но гледам да не я карам много студена - сутрин на паркинга я държа да позатопло няколко минути, докато оборотите паднат докъм 900. Обичайният ми маршрут е Дианабад-Хемус, смятай

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

To разхода зависи и какво растояние се минава с незагряла кола. Примерно аз сутрин я паля и я оставям да работи 4-5 минути, след това спирам да си купя кафе и работи на място още 3 минути и после минавам 3 км и съм на работа, вечерта пак за 3 км и стоп- е много ясно че така ще даде по голям разход. Иначе сега като смених термостата и махнах катализатора изминах 130 км с 12,3 литра А95Н -(под 10литра на 100)ама карах събота и неделя, като минавах и по цариградско и околовръсното без задръствания и малко го броя като 30-40км извънградско. Сега съм заредил 24 литра и ще вида колко ще мина с тях по описания по горе начин-само задръствания и кратки дистанции-преди беше 12.5 лятото и като застудя 13,5-13,7литра с скапан термостат(отворен-не дигах над 60 градуса почти) Та значи много зависи от начина на каране и от маршрута по който се движиш. При мен съотношението ръчкане (пръв по светофарите) и кротко каране е 50 на 50 -ама кроткото карам от 2500до4000 оборота
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

8,5L извънградско без ръчка като се стараех да не карам като всеки ден т.е. стигнах до работата за 35 мин. интересуваше ме нормално колко може да харчи. Иначе всеки ден 70км извънградско с яко ръчкане 10-10,5 на 100км. Ако може да се каже че Перник - София е извънградско . 25 минути ми е пътя до работата на ръчка

Comment

Значи аз да кажа за мен. В работните дни(5) минавам около 30 км като имате предвид, че в София вече няма логика на дните в които има и няма задръствания т.е. смесено висене по задръствания и при това основно вечер. Събота и неделя раззлично карам...понякога и въобще не карам. И аз като повечето колеги я чакам да паднат оборотите когато е студена. Разхода 10-11 е с прееебан термостат щото и аз повече 60-70 градуса не вдигам. Дълго време карах само с ОМВ100 и ШелРацинг и сега последния път за проба сипах 95В-пауър и със сигурност ми излиза по добре с високо октановите щото минавам малко повече километри за едни и същи пари а и си е по добре и за двигателя.
            98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Е при мен е следното: значи сутрин паля и работи докъто си изчистя стъклата и тръгвам, минавам около 8/10 км и гася. Вися порядъчно на задръстването на Борис посока центъра, и разход около 11 без ръчки.
              Но вече не го засичам. Събота и неделя пътувам 200км извън градско
              през Петрохан май е към 8 с новият термос. Ама и тук вече не меря .Абе никой не е казал че да караш Алфа е еФтино удоволствие.
              1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
              2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
              1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

За София, където на светофар можеш да си прочетеш вестника 12/100 е повече от нормално. Аз минавам 30 км за 3 л А95 без светофари и почти с крайцерска скорост като патрулка през ромски квартал
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Искам да ви попитам как най точно да измера колко ми е разхода! В момента нямам възможност да налея до макс така че кажете друг начин защото гледам че доста точно казвате колко ви е разхода (даже до 0.1)???
                  Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

На мен ми дава 12 градско почти без ръчкане (само от време на време). За сега незнам колко може да ми даде максимум, но минимума според мен под 11.5 няма да падне ако изобщо не се кара както би трябвало. Като я карам минавам обикновенно между 10 и 20 км. с изключване от предавка като видя, че светва червено светофара и с леко потегляне без много газ.
                    Lexus IS200

Comment

ТОЛКОВА ..... !. А ОСВЕН ТОВА В СОФИЯ НЯМА ДВИЖЕНИЕ -САМО СТОИШ В ЗАДРЪСТВАНИЯ. ТЕЗИ КОЛИ СА НАПРАВЕНИЗА ДА СЕ КАРАТ

146/1.4 TS/103ps 6,5/100 извънградско-120-130км/ч
                      12,5/100 градско

НАПРАВИ СИ САМ ИЗВОДА

................................................
                      Колега пиши с малки букви, прочети правилата
                      Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

така си е градското каране си е шибания! изван граско 7-8 при 140-150 !!! на магистралата си е друго! иначе само дупки и легнали полицаи!!
                        BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Working...
                        X